Teteje

Nyomtatóbarát verzió Vissza a tartalomhoz

Gyógyítás, gyógyfüvek és mágia
Hogy a gyógyulási folyamat megkezdődhessen, a sebeinket legalább egyszer el kell látni. A vérzés is csak ekkor áll el. Ezt megfelelő eszközökkel, gyógyítás képzettségpróbával lehet elvégezni, aminek nehézsége a sebesült sebpontjaink összege. Ha karakterünk elájult, 3 körönként megismételhetjük ájulásmentőnket. Ha ez sikeres, föleszmél.

A gyógyulás üteme:
Egyszer bekötöztek, további ellátás hiányában 1 sebpont / nap
Folyamatos ellátással (kötszer csere)2 sebpont / nap
Megfelelő gyógyszerek, gyógyfüvek használata4 sebpont / nap
Nem ágyban fekve- 1 sebpont / nap
Erőltetve- 2 sebpont / nap (romolhat is az állapota)

A megfelelő gyógyszerek használatához sikeres gyógyítás képzettségpróbát kell dobnunk. Ugyanígy a gyógyfüvek használata is sikeres herbalizmus képzettségpróbát igényel.

A zúzódások sokkal gyorsabban gyógyulnak, egy óra alatt egy pontnyi gyógyulhat meg belőlük. Megfelelő gyógyszereket vagy gyógyfüveket alkalmazva zúzódásaink kétszer ilyen gyorsan gyógyulhatnak.

A mágikus gyógyítás:
A mágiával kezelt sebek heg nélkül összeforrnak, az ilyen gyógyításhoz semmi segédeszköz nem szükséges. A varázslat végén a hatás azonnal megjelenik, a beteg gyógyultnak tekinthető. A varázsló gyógyítása csak ideiglenes (időmágiával meghosszabbítható az időtartama), ellenben a papok gyógyítása végleges hatású.

Karakterünkre mindig csak a legmagasabb szintű gyógyítás érvényes, nem lehet sok apró varázslattal felgyógyítani. A következő ugyanolyan, vagy alacsonyabb szintű gyógyítás csak 12 órával az első után működik, eddigre dolgozza fel a szervezet a kapott életerőt. Ha a varázsló gyógyítása legalább eddig tart, a beteg véglegesen meggyógyul.

A mágikus gyógyítás hatása:
A varázslat szintje:A gyógyítható sebSebpont gyógyulás
0Enyhe fájdalom, gyenge vérzés1
1Erős fájdalom, vérzés, levágott ujjak, orr, fül4
2Végtag levágása, bénulása, vakítás8
3Halálos seb, bénulás, mérgezés, betegség16
4Feltámasztás egész holttestből32
5Feltámasztás a holttest egy kis darabjából64
6Feltámasztás minden anyagi maradvány nélkül128
.


Alja